A Dual SIM mobiltelefonok nagyon népszerűek

Sokáig nagy problémát jelentett, amikor valakinek két mobiltelefon számra volt szüksége és emiatt cipelnie kellett több készüléket magával. Később megoldódott a probléma és megjelentek a Dual SIM mobilok. Ezek sajnos sokáig nem voltak képesek arra, amit az okostelefonok tudtak. Csak egy pár Kínából behozott készülék típus hasonlított a nagyon modern Androidos telefonokra.

Mára már a Dual SIM készülékek terén sincsen semmilyen akadály a legkülönfélébb funkciók használatához. Nagy népszerűsége abban rejlik, hogy kettő telefonszámot, vagyis két SIM kártyát tudunk benne elhelyezni, így a SIM1-en és a SIM2-n is fogadhatunk hívásokat.

A vásárlói köre ezeknek a mobiltelefonoknak leginkább az üzleti világból kerül ki. A céges telefonszám mellett egy magánszámot is tudunk egyetlen készüléken belül használni. A legmodernebb opciókkal vannak ellátva ezek a mobiltelefonok is, így internetezni, zenés hallgatni, tévét nézni, fényképezni, kamerázni, hangot felvenni is tudunk az alap kommunikációs funkciókon túl.

Fontos megkülönböztetni a Dual SIM telefonok két típusát. A Dual Stand-by készülék egy időben nem tudja kezelni a két telefonszámot, így ha valaki beszél a SIM1 kártyán, akkor a SIM2-re érkező hívások nem futnak be, vagyis ott a hívó kikapcsolt üzemmódot észlel. A SIM1 és a SIM2 együttes kezelésére a Dual Active képes. Így ha egyszer vásárlásra kerül a sor, akkor mindenképpen érdemes figyelni arra, hogy a kiszemelt Dual SIM képes-e egy időben fogadni a hívásokat.

Természetesen, ha valakinek nincsen nagy hívásforgalma, akkor mindegy, hogy melyik típusú mobiltelefont választja.

 

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin