Jó ötlet használt telefonokat olcsón venni?

Használt telefonok olcsón

A telefonok piaca virágkorát éli, és hatalmas választék áll rendelkezésre, ha manapság új készülékre van szükségünk. Ezzel azonban sok esetben igen magas árak is párosulnak, és sokan nem akarnak csillagászati összegeket kifizetni a modern tip-top okostelefonokért. A használt telefonok olcsón sokak számára csalogatók lehetnek, azonban van néhány hátulütője az ilyen dolgoknak.

A használt termékek értelemszerűen nem közvetlenül a forgalmazótól lettek vásárolva, így használati idejüktől függően nem biztos, hogy van rájuk még garancia. Ez azt jelenti, hogy bármilyen problémát saját költségünkön kell kijavítanunk a vásárlás után. De hát miért vesznek az emberek olyan gyakran használt telefonokat olcsón? Pont az olcsóság miatt. Akár 30-40%-al olcsóbban is megkaphatunk egy használt készüléket a bolti árhoz képest.

Ha odafigyelünk és körültekintően hozzuk meg döntésünket, akkor nem egy esetben hatalmasat spórolhatunk, azonban ellenkező esetben beleeshetünk egy rosszindulatú eladó vagy mobilnepper csapdájába, és olyan mobilt vásárolunk, ami néhány hét után be is mondja az unalmast. Ebből az okból kifolyólag nem érdemes túl régi készülékeket választani, mivel szoftverük és hardverük is elavult, teljesítményük pedig szinte soha nem olyan, mint fénykorukban. Érdemes olyan átlagosan jó készüléket keresünk, amely akár 1-2 évig hű társunk lesz a későbbiekben komolyabb gondok nélkül.

A frissebb készülékek esetében az üzemidő nem jelentős, az Android sem elavult és a külső sem kifejezetten leharcolt, ha jól választunk. Minden esetben számít egyébként a telefon esztétikája. A nem körültekintő használat sérülésekhez vezet a kijelzőn, mely gyorsan elfajulhat. Sérült kijelzőjű használt telefonokat nem is érdemes venni, mivel egy apróbb baleset is elég lehet már ahhoz, hogy végleg megadja magát, a kijelzőcsere pedig rendkívül drága. Ha stimmel a külső és a telefon is kielégítően működik, akkor viszont nincs akadálya egy jó vételnek és egy kis spórolásnak a bolti árakhoz képest!

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin