Miért hasznos, ha van kapu távirányítónk?

kapunyitó távirányító

Bizonyára senki számára nem újdonság, hogy mennyire nehézkes reggelente kézzel nyitogatni és csukogatni a kapukat, amikor ki akarunk állni a kocsival. Odaállni a kocsival a kapu elé, kinyitni a kaput, kiállni kocsival, majd becsukni a kaput egy sok perces művelet lehet, melyet azonban nagymértékben le lehet rövidíteni egy kapu távirányító használatával.

Ehhez természetesen szükség van egy motoros kapura, melyen el van helyezve egy vevő, mely a távirányító jelét veszi. Az ilyen applikációk beépítési némi extra költséggel jár, azonban hosszú távon sokkal egyszerűbbé válhat éltünk, ha kapu távirányítót használunk. Elegendő megnyomni egy gombot, a kapu pedig ki is nyílik. Ha hazafelé tartunk munkából vagy a boltból, akkor már jó előre jelezhetünk a kapunak, hogy nyíljon, így nekünk csak be kell hajtani és nem kell folyton kiszállni az autóból.

A kapu távirányító eszközök manapság már azért is jók, mert használtuk biztonságos. A frekvenciák ellopása és dekódolása már nem lehetséges, ugyanis kifejezetten fejlett technológiák gondoskodnak arról, hogy a jelet senki se csíphesse el. Sok távirányító ráadásul már igen fejlett és sok lehetőséget biztosít a felhasználó számára. Van olyan eszköz, melyen már minden gomb független, így akár 4 különböző távirányító is feltanítható egy-egy gombra.

Vannak olyan távirányítók is, melyek például bármely 12 biten működő kapu távirányító kódját meg tudja változtatni, azaz képes egy újat tud generálni a 433.92 MHz frekvencián, ami azért előnyös, mert ha valaki elveszítette az egyik távnyitóját és félő, hogy illetéktelenek mennének be az ingatlanra, akkor az értékek így biztosítva vannak azonnal. Fontos, hogy mindig megfelelően passzoló adókat és vevőket vegyünk, így biztosítva a rendszerek kompatibilitását. A rádióvevő fogadja kapu távirányító jelét, és a rádióvevő ad jelet a motor vezérlésére is, ezért minden esetben a rádióvevő határozza meg, hogy melyik kapu távirányító jelét tudja alapvetően fogadni. A kapu távirányító kényelmesebbé teheti életünket. Érdemes kipróbálni.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin