Milyen célokra vegyünk eladó teljesítménycentrikus számítógépeket?

Eladó számítógép

Sokan mondják manapság, hogy a számítógépeké a jövő, ez pedig egye inkább igaznak látszik. Manapság már minden fejlett rendszernek szüksége van IT háttérre, nem is beszélve arról, hogy az átlag felhasználók is egyre több hasznos húzhatnak abból, ha van egy erős gépük. Ha tehát eladó számítógép van a neten, mely kifejezetten teljesítménycentrikus és még tetszik is nekünk, akkor érdemes végiggondolni, hogy mire használhatunk manapság egy ilyen masinát.

A modern erőmű kaliberű PC-k talán legnépszerűbb felhasználása a számítógépes játékok és az e-sport terén jelentős. A modern számítógépes játékok igen komoly erőforrásokat igényelnek ahhoz, hogy szépen fussanak egy gépen, tehát a játékosok egyre komolyabb és komolyabb összegeket invesztálnak a gamer gépekben, azon belül is főleg a videókártyákba, hogy a játékélmény minél kifinomultabb és szebb legyen. Ez a trend valószínűleg a jövőben is domináns lesz.

Ha tehát eladó számítógépre van szükségünk játékokhoz, akkor mindenképp erős gépet nézzünk, hiszen ez fogja tudni csak kiszolgálni igényeinket. Sajnos az ilyen gépek nem éppen szoktak olcsók lenni, így készüljünk fel, hogy valószínűleg mélyebben a pénztárcába kell majd nyúlni, mintha egy sima irodai gépet vásárolnánk. A gamer gépeken kívül multimédiás tevékenységekre is erős gépek kellenek manapság. Ide tartozik a videóvágás, zeneszerkesztés, tervezői programok, animáló programok futtatása.

Míg a gamer gépeknél a videókártyán volt a hangsúly, az úgynevezett ’workstation’ gépeknél főleg a processzornak és a RAM-nak kell jónak lennie, hogy valós időben tudjunk feldolgozni, effektezni videó- és hanganyagokat. Az eladó számítógép kategóriában néha-néha ilyen workstation gépek is megfordulnak, ha használtan nézünk, azonban áruk szintén nem olcsó, főleg azért, mert erős alkatrészekkel vannak felszerelve. Mindenesetre, aki videókat vág, zenét szerkeszt, annak szüksége lesz ilyen teljesítménycentrikus gépekre a munkához. Sajnos ez megkerülhetetlen.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin