Hogyan tervezzük meg a költséghatékony asztali gamer PC-t?

asztali gamer PC

A gaming milliókat foglalkoztat már évek óta világszerte, hiszen minden évben rengeteg új játék jön ki, na meg persze ott vannak az olyan klasszikusok, mint a Call of Duty, Counter Strike, League of Legends és a Heartstone is, melyek köré már tényleges sportágak, avagy e-sport ágak épültek. Ha szeretnénk otthon is kiélvezni ezeket a játékokat és az új brutális grafikával bíró szörnyeket, akkor bizony az átlagos asztali gép nem lesz megfelelő a feladatra.

Egy gamer PC-re van szükség, mely megfelelő erőforrásokkal, teljesítménnyel rendelkezik az intenzív grafikus információk feldolgozásához és megjelenítéséhez. Az asztali gamer PC-k azonban drágák lehetnek, ha nem jól választjuk meg a gépet. A költséghatékony gamer PC titka mindig is az áldozat volt. Fel kell áldozni a videókártyán kívül minden más alkatrészt. Be kell érnünk tehát középszerű processzorokkal, csak a szükséges mennyiségű RAM-al, kevesebb merevlemez kapacitással és egyéb dolgokon is érdemes spórolni.

Az olcsó asztali gamer PC-k esetében a teljes gép árának felét általában maga a videókártya szokta kitenni. Erre azért van szükség, mert a gamer PC-k lelke ez az egység és nem érdemes rajta spórolni. Az új AMD és Geforce kártyák mindig drágák, azonban az 1-2 generációval régebbi egységek már baráti áron megvásárolhatók. Az ilyen régebbi kártyák a klasszikus játékok futtatására kiválók és egy költséghatékony asztali gamer PC akár 150-200.000 forintból megoldható.

Nem fogjuk a legújabb játékokat max grafikán futtatni, de nem mindenkinek van erre szüksége egyébként sem. Ha viszont a naprakészség a cél, akkor még a költséghatékony PC sem nagyon fog 250-300.000 forint alatt megállni, ugyanis az igazán jó kártyák 100-150.000 forint között vannak legalább, és ez még a sweet spot, tehát a jó ár/érték arányú kártyákra igaz. Vannak drágább modellek is. A költséghatékony asztali gamer PC-t megéri megépíteni, ugyanis 3-4 évre el leszünk látva egy jó géppel, mellyel kiélvezhetjük kedvenc játékainkat és az újakba is belekóstolhatunk.

Author: admin