Mikor érdemes eladó PC-t venni?

Bármikor megeshet, hogy számítógépünk bemondja az unalmast, és gyorsan van szükség cserére, hogy otthoni munkánkat folytatni tudjuk. Az eladó PC-k változatos formákban érhetők el manapság a használt piacon, azonban el kell döntenünk, hogy egyáltalán érdemes-e másik gépet vásárolnunk.

Az asztali számítógépek szerepét sok területen felváltották ugyanis a laptopok, iPad-ek, okostelefonok és egyéb eszközök, melyek sokkal kevesebb energiafogyasztás árán képesek ugyanazt elvégezni, mint a robosztus PC-k, nem beszélve arról, hogy általában kevesebb helyet is foglalnak. Az asztali számítógépek kategóriájában már leginkább csak teljesítménycentrikus gépeket érdemes vásárolni, hiszen filmezésre, szövegírásra, chat-elésre és egyéb hasonló dolgokra egy laptop is tökéletes, mely jóval energiatakarékosabb bármely PC-nél.

Ha gaming-re, videóvágásra, zeneszerkesztésre, grafikus munkák készítésére keresünk új gépet, akkor mindenképp a PC a jó megoldás, azonban, ha a teljesítmény nem szempont, akkor jobban járunk egy jól hordozható, kompakt laptoppal, iPad-el vagy akár egy új okostelefonnal is. Az eladó PC-k állapota általában jó szokott lenni, hiszen ezek bombabiztos termékek, melyek amortizációja csak olyan szinte jelentős, hogy az alkatrészek egy idő után elavulnak. Ez a teljesítménycentrikus kategóriában érezhető leginkább, így itt eladó PC-ket különösképp okosan kell vásárolni, hiszen egy régi gép nem fogja túl jól futtatni a legújabb játékokat, ellenben viszonylag mégis drága.

Az eladó PC-kkel egyéb probléma nem szokott lenni, hacsak nem lettek az alkatrészek túlhajtva (overclocking). Megéri azonban olyan gépet venni, melyre nincs garancia? Nem feltétlenül! Ha a legújabb játékokat akarjuk élvezni, akkor érdemes minőségi és biztonságos befektetést tenni és újonnan vásárolni eladó PC-ket. Ha nem teljesítménycentrikus gépet keresünk, akkor több szempontból is jobb megoldás lehet egy laptop. Jól hordozható, kevés energiát fogyaszt, nem foglal egy bútornyi helyet. Egy szóval: praktikus!

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin