A windows mobil operációs rendszernek számos hátránya van

A legújabb Windows mobil operációs rendszer kezdőképernyője
A legújabb Windows mobil operációs rendszer kezdőképernyője

Ma már a legtöbb modern mobiltelefon olyan funkciókkal bír, melyek sok esetben képesek vetekedni a legtöbb számítógéppel. A windows mobil operációs rendszerek hordozható, kézi eszközökre lettek kifejlesztve, melyek a legtöbb esetben közel azonosak a személyi számítógépeken alkalmazott operációs rendszerekkel.

A táblagépek, a legtöbb mobiltelefon és az okostelefonok működését egy OS biztosítja, melyek eltérő típusúak lehetnek. A legelterjedtebb mobil operációs rendszer az Android, ezt követi a Symbian, majd pedig az Apple és a RIM.

Az okostelefonok a legtöbb esetben Androidot alkalmaznak, melyet a Google fejlesztésének köszönhetünk. Az iPhone 2007-es megjelenésével igencsak nagy változás ment végbe az okostelefonok operációs rendszerének a terén. Ekkor került a figyelembe az Apple fejlesztésében az érintésalapú kijelző és az ezt kiszolgáló mobil operációs rendszer.

A legtöbben amellett vannak, hogy a windows mobil operációs rendszernek még mindig nagyon sok hiányossága van az Androiddal szemben. Ez utóbbi sokkal jobban kommunikál és személyre szabható, ami a másikról nem igen mondható el. A Windows alapú nagyon kevés applikációt tartalmaz. Érdemes megemlíteni azt, hogy a windows mobil operációs rendszere Windows CE kernelre épül.

Ha vásárolunk egy okostelefont vagy PDA-t, akkor mindenképpen vegyünk egy pillantást arra, hogy milyen operációs rendszert használ a készülék. Ez alapjában véve határozza meg azt, hogy mikre tudjuk használni. A windows mobil operációs rendszer sok hátránnyal rendelkezik még a többi OS-el szemben.

Author: admin