A tápanyag utánpótlás eszközei: a szerves trágyaszóró

szerves trágyaszóró

A növények tökéletes fejlődése nem lehetséges megfelelő tápanyag utánpótlása nélkül, ráadásul a legtöbb hazai talaj tápanyagban hiányos, ezért az állapotukat javítani kell. A betakarítás után visszamaradt növényrészek elbomlásából származó szerves anyag csak részben pótolja a felhasznált tápanyagot, így nem marad más, mint szerves trágyaszóró használatával pótolni azt. Erről is tájékozódhatsz a Novara weboldalán. Az utóbbi néhány évtized alatt nagyot változott a szerves trágyaszórók kínálata Magyarországon.

Bővült a konstrukciós kínálat, nagyon sok gyártó gépei érhetőek el a szegmensben. Például a kaparóléces, lehordó szerkezetes, szóróhengerpáros trágyaszóró kocsik szórásegyenletessége optimális. Ez nagyon fontos tulajdonság, hiszen az egyenletes trágyázás a legjobb a földeknek. Sokan fontolgatják a szerves trágyaszóró megvételét, de nem tudják, hogy hol találnának ideális típust. Érdemes felkeresniük a novara.hu weboldalt, ahol trágyaszóró gépek teljes sorozatát tekinthetik meg.

Például a készleten szereplő SIPMA RO 1200 TORNADO szerves trágyaszóró alkalmas istállótrágya, tőzeg és komposzt kijuttatására. A gépezet vágókésekkel ellátott, kéthengeres, függőleges adagolócsigája biztosítja a jó aprítást, a kiszórás egyenletességét és nagy hatótávolságát. Mész és porított trágya kijuttatására, az adagolócsiga helyére kiegészítő adapter szerelhető. A rakomány nem szóródik ki szállítás közben, mert a kocsiszekrény hidraulikus ajtaja megakadályozza ezt. A munka során a komfortszintet a tandem típusú alváz rugózata adja.

Nagy kapacitású szerves trágyaszóróról van szó, hiszen ennek teljesítménye 12 tonna. Nagyobb gazdaságokba, nagy vontató után optimális választás. Az összes jellemzője megismerhető a weblapon, ezért könnyen tájékozódhatsz felőle, ha ilyen méretű trágyaszóróra van szükséged. Ha végignézed a kínálatot, akkor egyéb konstrukciókat is találsz, persze a választásban lényeges a traktorod mérete is. A Novara Coop Kft. kínálatában biztosan felfedezed az igényeidnek megfelelő mezőgazdasági gépezeteket.

Author: seditor