A vezeték nélküli házimozié a jövő

vezeték nélküli házimozi

A házimozizás manapság is igen népszerű, hiszen miután láttuk kedvenc filmjeinket a nagy moziban, pár hónappal később megnézhetjük azokat otthon is a házimoziban, csak olyan társaságban, amilyet mi akarunk. Ha van egy nagy képátlójú tévénk, akkor már félsiker állapotában vagyunk, azonban szükség van minden házimozinál egy minőségi 5.1-es hangrendszerre, mely erős mélyeket és minőségi surround hangzást biztosít filmnézés közben.

A vezeték nélküli házimozi utat tört az elmúlt években és kezdi teljesen felváltani a kábeles rendszereket, ugyanis Bluetooth és wifi technológia segítségével már tökéletesen tudnak hangot és képet is kommunikálni a modern eszközök. A smart TV minden funkcióval el van látva, ami a vezeték nélküli üzemhez szükséges, és az elmúlt években a hangrendszerek is felzárkóztak e téren. Nem kell többé bekábelezni a nappalit, nem kell többé kábelkötegelőkkel megpróbálni valami rendszert csinálni a kábelkötegekből.

A vezeték nélküli hangfalakat oda tesszük, ahova akarjuk, így még a kábelhossz sem köt minket. Ami még előnyös, hogy rengeteg modern vezeték nélküli házimozi rendszer összeköthető az okostelefonnal is, így a hangot is egyszerű mozdulatokkal vezérelhetjük, továbbá letölthetők egyedi hangszínszabályozó profilok is a hangrendszerekhez annak megfelelően, hogy milyen típusú filmet nézünk. Az összeomló épületek robaja, a szörnyek üvöltése és a legfeszültebb horrorjelenetek is energikusan, széles dinamikával tölthetik be a nappalit, ha jól választjuk meg a hangrendszert.

A Denon AVR-X1500H például magabiztosan uralta a hangfalszettet, és nem csak egyszerűen a drasztikus hangerővel bánik jól, hanem a pillanatnyi csöndekkel és a kirobbanó effektekkel is, így egy rendkívül sokrétű hangrendszert teremtve, mely minden szituációban a maximumot nyújtja. A vezeték nélküli házimozik kiváló hangminőséget és praktikus setup-okat képviselnek. A Dolby Digital hangzás és sok egyéb extra garantálja, hogy a házimozis élmény minden filmnézés alkalmával felejthetetlen legyen.

Author: admin