Használt PC eladó. Mik a kockázatok?

PC eladó

Rengeteg helyen találkozhatunk használt számítógépes hirdetésekkel, melyek kapóra jöhetnek, ha éppen új gépet akarunk venni otthonra. Érdemes azonban tisztában lenni az esetleges kockázatokkal, ha egy használt PC eladó, ugyanis nem újonnan vesszük a gépet, tehát garancia jó eséllyel már nincs rá. Szerencsés helyzetben vannak azonban a PC vásárlók, ugyanis egy gépet venni nem igazán olyan, mint egy autót.

A gépeknél pontosan meghatározható, hogy kor szerint mennyit avultak a benne található alkatrészek, és milyen teljesítményt várhatunk az adott PC-től ennek megfelelően a modern játékok, multimédiás alkalmazások esetében. A kocsiknál mindig kell rejtett hibákkal, váratlan meghibásodásokkal számolni, melyekre a PC-knél kisebb esély van, ugyanis viszonylag bombabiztos szerkezetekről van szó, és ha nem volt 2 éven át overclock-olva a processzor és a videókártya, akkor különösebb probléma nem lesz az új géppel. Érdemes a vásárlás előtt a gépet elindítani és ellenőrizni, hogy minden rendben van-e.

Ehhez futtathatunk benchmark programokat, hogy lássuk hogyan teljesít jelenleg a gép. Érdemes továbbá bepillantani a házba, hogy nincs e valamilyen látható sérülés valamely alkatrészen. Ha PC eladó, akkor ezeket a dolgokat jó ellenőrizni vásárlás előtt, azonban a legtöbb esetben nem lesz rá szükség. A legtöbb esetben gamerek akarnak megválni a régebbi generációs gamer PC-ktől, melyek teljesen jól működnek, csak már kicsit régiek bennük az alkatrészek.

Ilyenkor egész költséghatékony áron vehetünk jó gépeket, ha nem számít gondnak, hogy már nem fogják olyan jól futtatni a legújabb játékokat. PC eladó? Használtan viszonylag biztonsággal lehet számítógépeket venni, csak ne felejtsük el őket takarítani. Természetesen hozzá tartozik a PC vásárláshoz az is, hogy mindig igénynek megfelelően kell gépet választani. Játszani akarunk? Vegyünk használt gamer PC-t! Videót és zenét akarunk szerkeszteni? Vegyünk használt workstation-t! Csak egyszerű feladatokra keresünk eladó PC-t? Irodai gépet válasszunk! Így spórolunk a legtöbbet.

Author: admin