Milyen a jó gamer számítógép?

gamer számítógép

Számos formát ölthet manapság a szórakozás és a kikapcsolódás. Amióta csak vannak személyi számítógépek, azóta mindig voltak rájuk számítógépes játékok is. Ahogy azonban fejlődött a technológia és egyre erősebb hardverek váltak elérhetővé a fejlesztők számára, úgy lett szükség egyre erősebb gamer számítógépekre is ahhoz, hogy a játékokat futtatni tudjuk. Milyen tehát manapság a jó gamer számítógép? Természetesen erős. Ez persze tág fogalom, hiszen számos alkatrésze lehet „erős”, azonban nem feltétlenül kell mindegyiknek annak lennie.

A költséghatékony gamer számítógép viszonylag megfizethető, mivel ebben csak a videókártya az, ami valóban minőségi. A többi alkatrész terén általában beérhetjük középkategóriás modellekkel, hiszen a munka oroszlánrészét nem ők végzik. A jó videókártya azonban megkerülhetetlen, mivel a grafikus feldolgozást ez végzi, és ha szolid 60 FPS-t, akarunk az új játékoknál is, akkor érdemes új generációs kártyák között nézegetni.

A költséghatékony gamer számítógép körülbelül 300.000 forintból (perifériák nélkül) kihozható, ha egy naprakész gépet szeretnénk. Ott van természetesen a használt gépek vásárlásának opciója is, bár ilyenkor általában 1-2 generációval régebbi gépeket tudunk vásárolni, melyeknek gondja akadhat az újabb kiadású játékokkal. Mindenesetre a költséghatékony gamer számítógépe számítanak manapság jónak.

Ha azonban videót is akarunk vágni, vagy felvett gameplay-el szórakozni, akkor mélyebben a pénztárcába kell nyúlni, ugyanis a médiaanyagok szerkesztéséhez már jó processzor és több RAM is kell, nem beszélve a tárhelyről, amit a nyers és renderelt videók felemésztenek. A gamer számítógépek esetében tehát érdemes belegondolni, hogy mik a terveink az adott géppel. Csak játszani akarunk vagy Youtube videókat is csinálni? Utóbbi esetében az ár sajnos fel fog menni. Ez ellen nincs mit tenni, ugyanis a sztenderdek minőséggel kapcsolatban igen magasak manapság és a 1080p szintjét meg kell ütni, ha videókkal dolgozunk. A jó gamer számítógépnek ez nem okoz gondot!

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin