Ingyenes vendéglátó szoftver – Tényleg nem kerül semmibe az ePénztárgép?

ePénztárgép

Az ePénztárgép applikáció, mint ingyenesen elérhető szoftver, sok vendéglátóipari vállalkozás figyelmét felkeltette. A modern fizetési megoldások költséghatékony bevezetése létfontosságú lehet a kisebb cégek életében. De vajon tényleg ingyenes az ePénztárgép használata? Továbbá, milyen kötelezettségeknek kell megfelelniük a vendéglátóknak napjainkban, amiben ez a szoftver segíthet? A CMO weboldalán erre bővebben is kitérnek.
Lássuk, mit kell tudnod erről a témáról!

Az ePénztárgép valódi költségei

Bár az ePénztárgép applikáció letöltése valóban ingyenes, amit bármikor megtehetsz a Google Play áruházból és nincsenek havi díjak vagy előfizetési árak, azonban bizonyos kiegészítő költségekkel mégis számolnod kell. A teljes funkcionalitás elérése érdekében, szükséged lehet speciális hardverekre, mint például egy adóügyi nyomtató vagy kompatibilis bankkártya terminál. Ezek a berendezések jelentik a lényegi kiadást, amiket vállalkozóként egyszeri beruházásként kell megfontolnod. Semmi esetre se kapkodd el a döntést és mindig mérlegelj, illetve bátran kérd ki a CMO munkatársainak véleményét a témában!

Kikerülhetetlen kötelezettségek a vendéglátásban

Amennyiben a vendéglátóiparban dolgozol vállalkozóként, biztosan tisztában vagy vele, hogy szigorú adatszolgáltatási és nyugtaadási kötelezettségeid vannak, amiknek fontos megfelelned. Az NTAK rendszerbe történő adatküldés kötelező minden esetben, míg az online pénztárgépek használata a tranzakciók nyomon követésére és az adóhatóság felé történő jelentésre szolgál.

Ezek a kötelezettségek jelentős adminisztratív terhet róhatnak az üzletedre, különösen, ha az kisebb méretű. Ilyen esetben minden forint sokat számít, ezért nem mindegy, hogy mire költöd azt. Az online pénztárgépek, a kártyaolvasók és az NTAK adatküldő rendszerek pedig olyan eszközök, amik nem termelnek, csak viszik a költséget. Tehát, ha már megfelelsz az előírásoknak, akkor tedd azt lehetőleg minél gazdaságosabban!

Az ePénztárgép lényegi előnyei

Az ePénztárgép alkalmazása jelentős előnyökkel kecsegtet, amiket megéri okosan használnod. Az app képes integrálni a NTAK adatküldési követelményeket, így automatizálva ezt a folyamatot és komoly időmegtakarítást eredményezve. Ezen kívül, a cikkelemes értékesítés támogatása lehetővé teszi a részletes nyomon követést, ami segít jobban megérteni az üzleti folyamatokat és optimalizálni a készletkezelést.

Továbbá, ha a rendszer egy kompatibilis adóügyi nyomtatóval van kiegészítve, az alkalmazás képes nyugtát és számlát is kiállítani, ezzel megfelelve a jogszabályi elvárásoknak. Láthatod tehát, hogy valóban előnyödre válhat ez a szoftver.

Használd ki bátran az ePénztárgép képességeit!

Az ePénztárgép applikáció tehát ingyen elérhető, de a teljes funkcionalitás kihasználásához azért kell még legalább egy eszköz, adóügyi nyomtató formájában. A szoftver alkalmas arra is már meglévő rendszereket tovább okosíts. A CMO oldalán megtalálod a kompatibilis pénztárgépeket és kártyaolvasókat, amikkel kombinálhatod a szoftvert. Itt az ideje, hogy átadd az adatkezelés terhét azoknak az eszközöknek, amik ezt akár automatikusan elvégzik helyetted! Koncentrálj inkább arra, ami valóban fontos számodra, mégpedig az üzletvezetésre és a bevételek növelésére!

Author: seditor