Selyem széles választékban

selyem

Csodálatos kötőfonal készíthető a selyemhernyó gubójából előállított selyem felhasználásával és kijelenthető, hogy ez az egyik legerősebb természetes szál. Kiválóan keverhető más szálakkal, ráadásul szépen festhető. Ősi textil alapanyag a selyem, az ókori Kínáig nyúlik vissza a története.

Ebben az országban évszázadokon át őrizték a készítésének titkait és a selyemutakon keresztül még kereskedtek is ezzel. Az európaiak csodálkozva tekintettek erre a luxus árucikkre, viszont sokáig hiábavaló volt a törekvésük, hogy ők is elő tudják ezt állítani. Az 500-as években sikerült az első selyemhernyókat a kontinensünkre csempészni, így onnantól kezdve már nem kizárólag Kínában gyártották ezt az alapanyagot.

Ma már a szaküzletekben széles a választék ebből a fonalból, mindenki megtalálhatja az igényeinek és ízlésének leginkább megfelelőt. Ha Ön is selyem szálakból tervez megvalósítani egy elképzelt alkotást, akkor célszerű megtekintenie a nordfonal.hu webáruház termékpalettáján szereplő anyagokat, amelyek magas minőséget képviselnek.

Author: seditor