Mitől függhet egy napelem rendszer ára?

napelem rendszerek

A napelem telepítés nagy beruházásnak számít, ezért ha ezen gondolkodunk, akkor érdemes alaposan körüljárni a témát, hogy ne érjen bennünket meglepetés. Számtalan kérdés foroghat a fejünkben, de ezek között is a rendszer ára az, amiről mindenképpen tudni akarunk. Az ST Solar szerint a napelem rendszerek árait ez is befolyásolhatja.

A gyártási ár akár 80-90%-át a napelem teszi ki, a fennmaradó rész a gyártáshoz szükséges gépek és a munkadíj. Nem mindegy, hogy milyen technológiával gyártják a napelemet, mint ahogyan az sem, hogy milyen az alapanyagok minősége. Mivel a jó minőségű napelemeknek hosszabb az élettartamuk, ezért semmiképpen nem érdemes spórolni a minőségen. A napelem rendszer árát befolyásolhatja még az inverterért fizetendő összeg. Ebből is létezik több típus, a napelemes rendszer méretétől és a körülményektől függ, hogy kisebb vagy nagyobb teljesítményre van szükség.

A tartószerkezet és a kábelek ára tovább emelheti a végösszeget, illetve a tervezésért és a telepítésért szintén fizetni kell. Gyakorlatilag egy napelemes rendszer ára magába foglalja a napelemeket, invertert, tartószerkezetet, tervezést, kivitelezést, kábeleket, a dokumentációk intézését, termékdíjakat, mérőóra cseréjét. Szerencsére, vannak a piacon nagyon korrekt cégek, mint például az stnapelem.hu weboldalon megismerhető vállalkozás, aminek munkatársaira bízhatjuk a személyes ügyintézést, a tervezéstől kezdve egészen a megvalósulásig.

Az ST Solar cégnél dolgozó szakemberek magas műszaki ismeretekkel rendelkeznek, Magyarország piacvezető cégének legjobb specialistái már több ezer sikeres telepítést végeztek el eddig. Magas ügyfél-elégedettségi mutatókkal büszkélkedhetnek, úgyhogy mi is megbízhatunk a szakmai tudásukban és tapasztalatukban. Nem kis munka egy napelem rendszer telepítése, amit hosszú évekig kívánunk használni, ezért célszerű a legjobb szakembereket megbízni a feladattal. Továbbá, nagy előny az is, hogy az ST Solar díját csak akkor kell kifizetnünk, ha az átadta a napelem rendszert.

Author: seditor