A Huawei Pro 30 a legjobb android telefon 2019-ben?

android telefon

Minden évben éles a harc az okostelefon gyártók között, hogy vajon ki tudja piacra dobni a legszuperebb, legcsúcsabb telefont. A Samsung, az Apple, a Xiaomi, a OnePlus és még jópár egyéb márka szokott versenyezni a top telefon címéért, azonban sokak szerint 2019-ben a Huawei P30 Pro nyerte el ezt a címet annak ellenére is, hogy a cég Amerikában most nem áll túl stabil lábakon. Ez persze nem jelenti azt, hogy telefonjai rosszak lennének.

Sőt, a P30 Pro egy igazi mestermű a kritikusok szerint is az android telefonok között. A kínaiak ezúttal igazán ráéreztek arra, hogy hol volt az a terület az okostelefonozás tekintetében, ahol lehetne még mit fejleszteni és ez nem lett más, mint a fotózás. A Leica cég jóvoltában a P30 Pro-ba olyan négytagú kamerarendszer lett beépítve, melyek elképesztő részletességgel készítik a képeket. A speciális RYYB szenzorok a zöldeket sárgákkal helyettesítik, így pedig a kamerák képesek több fényt befogadni.

A SuperSpectrum elnevezést kapta ez az újítás, de ha már szuper, akkor a SuperZoom-ról sem szabad megfeledkezni, mely több méterről is képes ráfókuszálni a legapróbb pontra anélkül, hogy a kép jelentős mértékben pixelesedne. Ha ez nem felbontás, akkor semmi! Az új technológiáknak köszönhetően az android telefonok közül a P30 készülék helyt áll kevés fény mellett, erős nagyítás során és még remek makró-, portréfotók is készíthetők vele akár víz alatt is. Na de mi a helyzet a motorral? Mármint ami a telefont hajtja.

A gépben egy HiSilicon Kirin 980 SoC lapka kapott helyet, mely a legújabb EMUI 9.1 felületet görgeti egész jó benchmark értékek mellett, habár az S10-hez képest alulmarad egy kicsivel. Hazánkban a 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel ellátott készülékek is megtalálhatók olcsóbban, de vannak plusz szériák is 8 GB RAM-al és 256 GB tárhellyel. Ami szerethető újdonság, az az EMUI fejlesztése, ugyanis sokat finomodott a felület az elmúlt évek alatt, és már nem ragaszkodik ahhoz, hogy a legtöbb dolog a főképernyőn foglaljon helyet. Összegezve, az android telefonok világában a Huawei P30 Pro egy igazi gyöngyszem, melyet mindenkinek érdemes kipróbálnia!

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin