A számítógép összerakás könnyen elsajátítható

Izgalmas elfoglaltság, aminek sokkal jobban fogjuk élvezni az eredményét, mint egy készen vásárolt szett esetén. A számítógép összerakás nem könnyű, ám hamar elsajátítható abban az esetben, hogyha jártasok vagyunk egy kicsit ezen a téren. Aki valamennyire képben van a különféle alkatrészekkel, az valószínűleg megbirkózik ezzel a feladattal. Nagy eséllyel olyan tartozékokat fog megrendelni, amikről pontosan tudja, hogy mivel kompatibilis és hogy miként csatlakozik például az alaplaphoz. Mert nem szabad csak úgy találomra a kosárba dobálni minden szimpatikus tartozékot, hiszen azok nagy eséllyel nem fognak működni, egy hatékony rendszert alkotva.

A számítógép összerakás a processzor kiválasztásával kezdődik, ehhez olyan alaplapra van szükség, ami rendelkezik a megfelelő foglalattal. A RAM foglalatok számát is érdemes figyelembe venni, illetve azt is, hogy van-e elegendő hely a videokártyának. Nem árt előre meghatározni, hogy milyen hűtőrendszert szeretnénk alkalmazni. A folyadékhűtés igazán hatékony, viszont ezzel kompatibilis kell legyen maga a ház és az alkatrészek nagyrésze is. Egy SSD nem árt, amire feltelepíthetjük a rendszert. Ezzel máris garantáltuk a megfelelő sebességet. Az adattároláshoz még mindig kifejezetten előnyösnek számítanak a merevlemezek, viszont ezek közül is a 7200 RPM-re képes modellek.

Óvatosan kell bánni ezekkel a tartozékokkal, mert könnyen tönkre lehet tenni egy videokártyát, vagy egy processzort, hogyha erőltetve próbáljuk a helyére pattintani. Amennyiben nem boldogulunk a számítógép összerakással, akkor nem árt, hogyha közben asszisztál egy ismerős, aki jobban ért hozzá. De elvihetjük egy szaküzletbe is, viszont ebben az esetben nem lesz ingyenes a számítógép összerakás, illetve szegényebben leszünk azzal a sikerélménnyel, amit a bekapcsoláskor szoktak érezni a PC felhasználók. Nagyszerű élmény látni, hogy egyszer csak megelevenedik a megálmodott kivitelezés. Végre minden gondosan összeválogatott alkatrész a helyére kerül és egy nagy egészet alkot.

Ez az egyik dolog, amit a PC pártiak fel szoktak hozni a konzolok ellen, azaz, hogy folyamatosan fejleszthető, ezért nem kell 2-3 évente lecserélni egy másikra, úgy mint egy konzolt generációváltáskor. A számítógép összerakás elég sok időt igényel, ezért csak akkor érdemes belevágni, amikor a rendelkezésünkre áll elegendő szabadidő. Nem túl jó félbe hagyni, mert másnapra elfelejthetjük, hogy pontosan honnan is kéne folytatni. Azoknak sem árt megnézni néhány oktatóvideót a YouTube-on a számítógép összerakással kapcsolatban, akik valamelyest azért értenek hozzá, hiszen sok, új hasznos dolgot lehet tanulni ezen a módon. Aki nem egy gamer PC-t szeretne összeszerelni, annak felesleges alkatrészenként megvásárolnia a gépet. Jobb választás egyben megvenni az egészet, ugyanis a médiatartalmak lejátszásához, az internetezéshez, rendkívül jó modelleket lehet találni. De sokan vannak olyanok, akiket egyáltalán nem vont a számítógép összerakás. Lehetőség van különféle gamer PC megrendelésére. Ami manapság csúcskategóriának számít az az Acer Predator szériája.

Author: admin