Érdemes használt gamer PC-t venni 2019-ben?

használt gamer PC

2019 egyértelműen a játékok éve, mivel olyan nagy címek kapnak új epizódokat, mint a Star Wars, Mortal Kombat, RAGE, Borderlands és a Wolfenstein. Ezek a játékok azonban már egyértelműen a technológia határait feszegetik, hiszen a legmodernebb grafikus gyorsítókon készülnek, melyek a felső kategóriát képviselik. Számítógépes gamer-ként nehéz lehet lépést tartani az egyre követelőzőbb játékokkal, és általánosan elfogadott álláspont, hogy 2-3 évente egyszerűen le kell cserélni a gamer gépet, mivel elavultnak számít, különösen videókártyája, mely az újonnan megjelenő játékokat már nem bírja max grafikán futtatni.

A használt gamer PC itt jön a képbe sokak számára, mivel az elavult gépeket jobb áron lehet megvásárolni, mintha új gamer PC-t vennénk. Ha nem akarunk feltétlenül a legújabb, legjobb számítógépes játékokkal játszani, akkor egy használt gamer PC igen jó választás lehet, mivel jóval olcsóbban jutunk hozzá kicsivel régebbi generációs alkatrészekkel felszerelt gépekhez, mint anno azok újonnani ára.

Remek lehetőség rejlik a használt piacban pontosan ezért. Ha ki akarjuk élvezni a klasszikusokat, de még nincs gamer gépünk, akkor a használt gamer PC vásárlása az ideális választás. Ezekre a gépekre nem kell vagyonokat költeni, mint az új prémium alkatrészek esetében, melyek ára a megjelenéskor már az 500.000 forintot is elérheti. Ennyibe kerülnek körülbelül az új generációs nVidia és AMD kártyák. Értelemszerűen, ha számunkra fontos a költséghatékonyság, akkor ezek a kártyák nem nekünk valók.

Régebbi generációs használt gépet 2-300.000 forintból össze lehet hozni, ráadásul a modern gépek viszonylag bombabiztosak, így a meghibásodás sem valószínű, ha nem kapunk túláramot vagy egy rusnya vírust. A használt gamer PC egyértelműen a jövő azok számára, akik nem feltétlenül akarnak horribilis összegekért lépést tartani a legújabb követelőző játékokkal, és beérik azokat közepes grafikán. A régebbi gépekkel viszont a klasszikusok max-on futnak, így hát remek élmények várnak minket a régebbi játékokkal is.

Author: admin