Hol járnak manapság a mobil árak

mobil ár

Az okostelefonok árazás szempontjából mindig is érdekesek voltak, ugyanis vannak egészen olcsó, filléres modellek, és minden évben lehetőség van a legdrágább prémium atomerőművek megvásárlására, melyeknek ára minden évben egyre brutálisabbnak is mondható. A mobil árak tehát már sok éve tág határok között mozognak, de nézzük meg, hogy 2019 nyarán hol tart a csúcskategória! Az iPhone XS modellek állnak továbbra is a létre tetején. Megjelenéskor a mobil árak az Apple tájékán a félmillió forintot nyaldosták, azóta természetesen áruk lejjebb ment, viszont a legalapabb iPhone XS továbbra is 300.000 forint körül mozog, és a nagyobb memóriájú modellek ennél még drágábbak.

De mit kapunk manapság ennyi pénzért? Nos, mindent, ami jelenleg a legjobb és belefér egy okostelefonba. Az iPhone XS modelleket remek érzés kézben tartani és használni szintén felemelő. Az elöl-hátul karcálló üveg és a rozsdamentes acélból készült oldalkeret remek védelmet ad a készülékek számára az apróbb sérülések ellen, az IP68 szabvány pedig a por és víz elleni védelemről gondoskodik. A kijelzőre abszolút nem lehet panasz, mely egyébként a mobil árak ezen szintjén érthető is.

Az OLED kijelzőtechnológia az egyik olyan adottság, mely miatt sok vásárló az Apple mellett adja le a voksát. Egyértelműen elmondható, hogy az IPS-es elődöknél sokkal jobb kontrasztja van ezeknek a paneleknek, és szebb képet is adnak a 458 ppi-s, 1125 x 2436 pixeles panelek, melyek RG BG pixelelrendezésű megoldást képviselnek. Hardver terén páratlanok voltak az iPhone XS készülékek megjelenéskor. Az Apple A12 Bionic rendszerchip-et világelsőként kapták meg, mely megjelenéskor a legfejlettebb chipset volt.

Továbbra is 6 magos elrendezésről van szó, mely elképesztő feldolgozóképességet és sebességet biztosít a készülékek számára. Mindez egy tökéletes operációs rendszerrel, az iOS 12-vel párosul, mely stabilan biztosítja azt, amiért az Apple-felhasználók olyan hűségesek maradtak az elmúlt években. Zseniálisan egyszerű kezelni és továbbra is elérhetők az olyan extrák, mint a FaceTime, az iMessage, az Egészség, Wallet, az Apple Music az AirDrop és az AirPlay. A mobil árak ezen szintjén tehát sokat fizetünk, de inkább a presztízsért és a rég jól bevált dolgokért.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin