Megéri-e olcsó gamer PC-t venni?

olcsó gamer PC

A számítógépes játékok sok éve kötik le rengeteg fiatal és felnőtt figyelmét is, ha van egy kis szabadidő. Könnyű és izgalmas elfoglaltságot jelentenek esős, unalmas napokon, amikor az ember nem is nagyon akarna kimozdulni otthonról. Manapság azonban a gamer PC-k igen drágák lehetnek. Vagy mégsem? Természetesen az elektronika világában minél fejlettebb egy alkatrész vagy termék, annál drágább. Minél erősebb a gamer PC, annál többe fog kerülni.

A legújabb legmenőbb AAA játékokat sajnos csak a legerősebb gépek futtatják maximális beállítások mellett, azonban rengetegen vannak, akik inkább a klasszikusokkal játszanának. Az olcsó gamer PC nekik lett kitalálva, és igazából 120-150.000 forintért már be tudunk szerezni olyan gépet, mely a régebbi játékokat gond nélkül elfuttatja. A oramax AMD Home PC Gen2 V2 gamer PC például alig kerül többe 100.000 forintnál, és egy egész jó CPU-ba integrált AMD RADEON VEGA 8 kártyával érkezik.

Nem kell tőle csodát várni, azonban sok gép a régi klasszikusok mellett már az új játékokkal is elbír. Ezek a büdzsé gépek annyiban viszont problémásak, hogy nehéz lesz őket a későbbiekben eladni. Az olcsó gamer PC alapvetően igen specifikus igények szerint készül, és az ember időről-időre azért kipróbálni az új játékokat, erre azonban a nagyon olcsó gépekkel nem mindig van lehetőség. Ha erős gépet veszünk, akkor attól megválhatunk pár év múlva 30-40%-os pénzveszteség mellett, de cserébe élvezhetjük a modern játékokat. Sajnos ez a kompromisszum.

Remek gépeket kínál egyébként a Radium cég, melynek egy kifejezeten olcsó modellje a Nitro GT AMD. Alaplapja egy Asrock A320DGS lap, amely az AMD® Ryzen Athlon processzorokhoz készült (7. generáció). Mint a költséghatékony gépeknél jellemző, a videókártyán kívül minden alkatrész átlagos. A legfontosabb elem ebben a gépben egy GeForce GTX 1030, mely igazából 1080p-ben minden játékkal elbánik kompromisszumok mellett, ahogy a cég állítja. 110.000 forintért ez azért nem rossz, bár a gép játékon kívül sok mindenre nem jó. Szintén a kompromisszum!

Author: admin