Melyik a legolcsóbb, de még használható mobiltelefon?

legolcsóbb mobiltelefon

Olyan időket járunk, amikor egyre fejlettebb és fejlettebb mobiltelefonok, okostelefonok kerülnek a piacra, és az azt is eredményezi, hogy az árak is egyre mennek feljebb. Sokaknak természetesen nincs szükségük a legmenőbb és legújabb funkciókkal ellátott méregdrága telefonokra, hanem kifejezetten azokat a készülékeket keresik, melyek a lehető legolcsóbbak, de még jól használhatók. Nos, szerencsére van pár ilyen. A Xiaomi MI9 például egy remek középkategóriás készülék, mely olcsó árcédulájával és barátságos külsejével hamar elnyerte a felhasználók tetszését.

A legfontosabb érv a Xiaomi készülékek mellett jelenleg az, hogy a világ egyik legerősebb hardverét tartalmazza a kínai gyártó csúcsmobilja az ár ellenére, és még a kamerák terén is hibátlanul teljesít. Habár az MI9nem a legolcsóbb mobil a piacon, a DxOMark mérései alapján az Mi 9 a hatodik legjobb fotós/videós okostelefon jelenleg a világon, árban viszont továbbra sem közelíti meg a legjobb telefonokat. Az MI9 azonban sokak számára még mindig drágának számít, ezért érdemes a Xiaomi-tól egy másik szériát is megnézni, a Redmi-t.

A Redmi Note 6 Pro egy remekül használható telefon olcsósága ellenére. A készüléket az alig egy éves Snapdragon 636-os processzorral szerelték, ami jelenleg is az egyik legjobb középkategóriás chipset-nek számít a piacon, és emellé kiszereléstől függően választhatunk 3 vagy 4 GB RAM-ot és 32 vagy 64 GB tárhelyet, mely bővíthető 256 GB kapacitásig. A kijelző 6,26 hüvelykes, FHD+ IPS panellel lett megáldva, mely remek képet ad az olcsóság ellenére minden megjelenített tartalomról.

A Redmi Note 6 Pro alig kerül többe 50.000 forintnál és ac szabványú WiFi-vel és Bluetooth 5.0-val, továbbá a már jól megszokott a duál SIM támogatással, valamint egy 4000 mAh-s akkumulátorral kecsegtet a vásárlók számára. Ebben az árkategóriában ezek a specifikációk kifejezetten jónak számítanak. Ezek természetesen nem a legolcsóbb mobilok, ugyanis külföldi oldalakon fillérekért lehet no-name telefonokat rendelni, melyek olyanok, mint az orosz rulett, azonban a Xiaomi készülékek között már van egy jó sztenderd, így ezeket érdemes megtekinteni.

Author: admin