Milyen számítógépeket lehet olcsón megvenni?

Szinte minden modern háztartásban megtalálható manapság valamilyen számítógép, legyen szó laptopról, PC-ről, szerverről vagy hordozható mini számítógépről. A gépek ára is természetesen rendkívül változékony lehet annak megfelelően, hogy mire használjuk azt. Általánosságban elmondható, hogy minél inkább teljesítményorientált a gép, annál drágább, hiszen kifinomultabb, erősebb alkatrészeket igényel ahhoz, hogy megfelelően futtasson például játékokat, videóvágó és zenevágó szoftvert, valamint tervezői programokat.

Számítógép olcsón főleg az irodai kategóriában vásárolható, ugyanis ezek a gépek nem kifejezetten teljesítménycentrikusak. Office programok, könyvelői programok, adatbáziskezelők futtatására, internetezésre, levelezésre tökéletesen alkalmasak, viszont nem kell velük 4k-ban 60 FPS-en a legbrutálisabb játékokat futtatni, ezért gyengébb alkatrészekkel is vígan elvannak.

Az Intel és sok másik cég is gyárt kifejezetten költséghatékony PC-ket és laptopokat, melyek kifejezetten hasznosak azok számára, akik irodai körülmények között dolgoznak és nem akarnak sokat költeni egy tip-top gépre. Ha mindenképp szempont a spórolás, akkor számítógép olcsón a használt piacon is kapható, azonban ezeknél nincs garancia, tehát jól meg kell választanunk az adott gépet. Szerencsére egy gép vagy működik, vagy nem, és az irodai gépeknél nem nagyon kell számítani meghibásodásra, ha nem szedünk össze vírusokat.

A nem teljesítménycentrikus gépek esetében érdemes azt is fontolóra venni, hogy van-e otthon szükség PC-re. A PC-k igen sok áramot fogyasztanak is elég hangosak lehetnek, így átlagos irodai munkákra jobb választásnak bizonyulnak manapság a laptopok. Kicsivel drágábbak, azonban hosszú távon több energiát spórolunk meg és sokkal mobilisabbak, praktikusabbak, mint a robosztus PC-k, ráadásul kevesebb helyet is foglalnak. Számítógép olcsón könnyen beszerezhető manapság, ha ismerjük igényeinket. Office programok, netezés, videónézés és egyebek? Ezekhez elég lesz egy olcsó gép is.

Author: admin