Videokártya árak: hol tartanak most?

Ez az a kihagyhatatlan alkatrész, ami azzá teszi a gamer Pc-t ami. A videokártyák jelentik a processzor mellett a gamer PC-k szívét-lelkét, teljesítménytől függően elég széles ársávban mozognak. A két cég mindent elkövet annak érdekében, hogy egyre fejlettebb és újabb technológiákat fejlesszen ki. Minél nagyobb teljesítményt képesek kifejteni a videokártyák, annál drágábbak. Viszont érdemes alaposan szemügyre venni ezeket a specifikációkat, mert nem minden arany, ami fénylik. Mondhatni, hogy a jelenlegi piacon a Szent Grált az Nvidia üdvöskéje a GeForce GTX 1080 Ti jelenti. Nem nagyon akad olyan játék, ami képes lenne megizzasztani ezt a szörnyeteget. Természetesen, hogy a felszínre törjön a benne rejlő szörnyeteg, szükség lesz egy hozzá illő processzorra is, ami szintén egy izmos órajelen ketyeg. Ebből a szempontból nem rossz egy nyolcadik generációs i7-es Intel processzor, vagy egy villámgyors i9. Egy ilyen videokártya közel 250 – 300.000 Ft környékén mozog.

Természetesen annak sem kell elkeserednie, aki valami szerényebbre vágyik. Ebben az esetben kiváló lehetőségnek számít szintén a már említett gyártótól a GTX 1070, 1060, esetleg 1050 is. Aki inkább AMD párti, az is meg fogja találni a Konzolok Szervize kínálatában a megfelelő modellt. Nem csak azt érdemes figyelembe venni, hogy hány GB GDDR memóriával rendelkezik az adott kártya, mivel legalább olyan fontos a sávszélesség is. A 128bit már elég jól megállja a helyét a játékok esetében, de aki biztosra szeretne menni, annak nem árt beszereznie egy 256bit-es kártyát, mert ez a sávszélesség, sokkal gyorsabb adatáramlást tesz lehetővé. Viszont azzal is számolni kell, hogy nem csak a gépet, de a pénztárcánkat is meg fogja dolgoztatni egy ilyen teljesítménnyel rendelkező videokártya.

Ha végig nézzük, hogy milyen látványvilágot képesek a szemünk elé varázsolni a mai kor videokártyái, már-már azt gondolhatnánk, hogy innen nincs hová fejlődni. Pedig a játékkiadók nem fogytak ki az ötletekből és még a mostaniaknál is lesznek szebb játékok, amik igényelni fogják az ennél is erősebb videokártyákat.

Print Friendly, PDF & Email

Author: admin