Miért jó a garázskapu távirányító?

garázskapu távirányító

Sokan mondják manapság, hogy a legértékesebb dolog a mindennapokban az idő. Ha naponta néhány percet is spórolunk ugyanazon a dolgon, akkor a sok kicsi természetesen összeadódik. A reggeli kiállás a kertből, garázsból, és a hazaérkezéskor való beállás is releváns ebben a témában, hiszen igen sok idő mehet el azzal, míg kézzel kinyitjuk a kaput, kiállunk a kocsival, becsukjuk a kaput és visszaszállunk az autóba. Ha késésben vagyunk, akkor pedig ez a pár perc is sokat számíthat.

A garázskapu távirányítók egyszerűen megoldják ezt a problémát, hiszen már a kocsiba való beszálláskor megnyomjuk a gombot, a garázskapu pedig magától nyílik is. Hazafelé már az utca végéből jelezhetünk a motorikus garázskapunak vagy kocsibeállónak, hogy aktiválódjon, és mire odaérünk már nyitva is lesz, hogy beállhassunk várakozás nélkül. Sokféle garázskapu távirányítót gyártanak manapság, általában egy motorikus garázskapuhoz saját távirányítót kapunk, mely saját hullámhosszán működik és csak a mi kapunkhoz jó.

Sokáig tartottak egyébként az emberek az ilyen távirányítók vásárlásától, ugyanis a frekvencia befogható volt, távirányítónkat pedig le tudták illetéktelenek másolni. Manapság ez már nem probléma, ugyanis remek kódolással készülnek a távirányítók, melyet nagyon nehéz feltörni. Értelemszerűen olyan helyeken érdemes garázskapu távirányítókat szerezni, ahol a ki- és beállás nehézkes, sok időt vesz igénybe. Sok időt spórolhatunk napi szinten azzal, hogy nem kell folyton ki- és beszállni a kocsiba, amikor ki akarunk nyitni egy garázst vagy kocsibeállót.

A sok kis perc az idő során összeadódik és meglepődhetünk, hogy mennyi időt spórolunk azzal, hogy minden nap „tárt ajtók” fogadnak minket. A garázskapu távirányító egy hasznos és olcsó kiegészítő. Ha éppen garázst vagy bejárati ajtót vásárlunk udvarhoz, parkolóhoz, akkor mindenképp érdemes távirányítós vezérlőrendszert választani, hogy már messziről tudjuk aktiválni a kapuk nyitását és záródását. Olcsó és praktikus kiegészítők a garázskapu távirányítók, hasznosak a mindennapokban!

Author: admin